Volvo Penta Motoren

Volvo Penta benzinemotoren

Volvo Penta, de onbetwiste leider in maritieme innovatie, stelt de nieuwe norm in benzinemotor-technologie. De V6-200- en V6-240-motoren van de volgende generatie bieden een ongeëvenaard laag brandstofverbruik en geweldige prestaties, terwijl ruimschoots wordt voldaan aan de allerstrengste emissienormen ter wereld.

Superieure V6-motoren

Deze 4,3-liter V6-modellen zijn de eerste in onze nieuwe lijn hoogwaardige benzinemotoren met superieure pk-gewichtsverhouding voor extra koppel en acceleratie bij elke mate van gasgeven. Elk model heeft het allernieuwste zoetwaterkoelsysteem zodat er geen inwendige onderdelen aan zout water worden blootgesteld, terwijl directe inspuiting meer vermogen oplevert bij minder cilinderinhoud. Het is in één oogopslag duidelijk dat deze nieuwe motoren uniek zijn in de maritieme sector.

Robuust koppel bij lage toeren. Opwekkend vermogen bij hoge toeren. Exceptionele respons in het middengebied. U vindt het allemaal in de nieuwste Volvo Penta benzinemotoren. De nieuwe V6-200 en V6-240 vormen slechts het begin. Binnenkort worden de innovaties van deze V6-modellen beschikbaar voor onze benzinemotorenreeks.

Volvo Penta dieselmotoren

Scheepsdieselmotoren van Volvo Penta zijn speciaal ontworpen voor zeilboten en bieden een betrouwbare start en werking, een laag kruistoerental, minimale emissies en krachtige voortstuwing. Middelzee Motoren geeft advies over welke motor het beste bij u past en kan de inbouw verzorgen.

D1- en D2-dieselmotoren

Dit zijn compacte scheepsdieselmotoren die leverbaar zijn met de Saildrive. Deze motoren zijn zeer betrouwbaar, zoals bewezen in de Volvo Ocean Race, en uitermate geschikt voor zeilboten. Alle modellen zijn tevens compatibel met EVC, waarmee motorgegevens kunnen worden weergegeven op een kaartplotter.
Klik hier voor meer informatie over:

D3, D4 en D6 common-rail dieselmotoren

De common-rail dieselmotoren bieden zeilers het allernieuwste op het gebied van de huidige technologie van dieselmotoren. Dit resulteert in schoon en stil varen. De voordelen omvatten elektronische schakel- en gasstandregeling, volledige EVC-functionaliteit, waaronder motorbewaking en -diagnose, optionele tripcomputer en meer. Middelzee Motoren levert de volgende typen:

Voldoen aan de strengste milieu-eisen ter wereld

Alle Volvo Penta dieselmotoren voor zeilboten voldoen aan de allerstrengste milieu-eisen: de U.S. EPA Tier 3. De deeltjesuitstoot is 40% lager en de uitstoot van stikstofoxiden en koolwaterstoffen is 20% lager in vergelijking met eerdere niveaus.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op middels  het contactformulier of bel naar 0515-5595 43

Openingstijden

Op werkdagen: 08:00 - 17:00
Zaterdag: op afspraak