Retourbeleid

14 dagen bedenktijd

Wanneer een product verkeerd besteld is of niet aan de verwachtingen voldoet kan deze geretourneerd worden met de bedenktijd van 14 kalenderdagen (het herroepingsrecht). Aan dit retourrecht zitten enkele voorwaarden en regels verbonden:

  • Om gebruik te maken van het herroepingsrecht dient u dit binnen 14 kalenderdagen na de levering of het afhalen van het product aangemeld te hebben bij ons (dit termijn gaat in vanaf het moment dat het laatste product uit de order geleverd of afgehaald is). Voor het aanmelden kan het RMA formulier onderaan deze pagina gebruikt worden of kan een e-mail gestuurd worden naar order@middelzee.nl. Na goedkeuring van uw aanvraag zult u de benodigde retourinstructies ontvangen; het product dient hierna binnen 14 dagen geretourneerd te worden naar Middelzee Motoren.

  • Het herroepingsrecht is een regeling voor consumenten. Enkel bij particuliere orders (zonder bedrijfsnaam in het factuuradres) kan er gebruikgemaakt worden van deze bedenktijd. Het herroepingsrecht is dus niet van toepassing bij zakelijke orders.

  • Niet bij alle producten kan er gebruik worden gemaakt van het herroepingsrecht, zoals bij diensten (assemblage of installatie) en elektrische producten (zoals ECU, PCU, HCU, etc.) anders dan op een fysieke drager.

  • Het product mag uitgepakt, maar niet meer dan nodig is om het product te beoordelen. Ook mag het product niet gemonteerd worden. Wanneer u gebruikmaakt van het herroepingsrecht dient het product in de originele verpakking, onbeschadigd (geen gebruikssporen) en compleet (alle toebehoren en verpakkingen) geretourneerd te worden.

  • Voor het retourneren van een product binnen de bedenktijd van 14 dagen zijn de kosten en het risico voor het terugsturen voor de rekening van de klant.

  • Wanneer het product in goede orde en volgens de voorwaarden bij ons retour is gekomen zal het aankoopbedrag hiervan binnen 14 dagen teruggestort worden. Wanneer de complete order geretourneerd is zullen de oorspronkelijke verzendkosten van de order (mits van toepassing) ook teruggestort worden. Wanneer slechts een deel van de order geretourneerd wordt zullen deze oorspronkelijke verzendkosten niet vergoed worden.

  • Wanneer een product niet volgens de voorwaarden geretourneerd is (bijv. beschadigd of incompleet geretourneerd), heeft Middelzee Motoren het recht om een waardevermindering in rekening te brengen.


Zakelijk retourneren

Voor producten die zakelijk aangekocht zijn is de bedenktijd van 14 dagen (het herroepingsrecht) niet van toepassing. Desondanks is het retourneren bij zakelijke orders in een behoorlijk aantal gevallen toch mogelijk. Zaken die in de beoordeling mee kunnen spelen zijn bijv. de staat van het product (ongebruikt/gebruikt), de populariteit en de waarde van het product.

Wanneer een product uit een zakelijke order (bedrijfsnaam in het factuuradres) verkeerd besteld is of niet aan de verwachtingen voldoet en u dit product wenst te retourneren dient er vooraf contact opgenomen te worden met Middelzee Motoren middels een RMA aanvraag onderaan deze pagina of via order@middelzee.nl. Vermeld bij uw aanmelding duidelijk om welk(e) product(en) het gaat, de reden van het aanmelden, de staat van het/de product(en), etc. Wanneer de retouraanvraag goedgekeurd is zullen we u voorzien voor de benodigde retourinstructies.

Retourzending aanvragen

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Openingstijden

Op werkdagen: 08:00 - 17:00
Zaterdag: op afspraak